Млад мъж е с опасност за живота, друг е в тежко състояние при пожар, избухнал на бензиностанция в Бургас. Инцидентът е станал малко след полунощ. В автомивка, до бензиностанцията е открита изгоряла колата на управителката, а край нея е имало бензин.

„На този етап все още не можем да дадем конкретна информация. Бихме могли да се ограничим до информация, свързана с нерегламентиран пренос на гориво", каза Цветелина Рандева - пресцентър, ОД на МВР-Бургас.

Според разследващи, пожарът най-вероятно е възникнал от запалена цигара, докато управителката, заедно с приятеля й и служител на бензиностанцията са източвали бензин. От огъня е обгоряла и част от автомивката, където е била паркирана колата.

Най-тежко пострадал е приятелят на 33-годишната жена- той е с над 80 % изгаряния.

„Най-вероятно може би са били и с анцузи облякани и още повече синтетиката като се запали, тя полепва. Много дълбоко е изгарянето и голям процент - категорично със опасност за живота", заяви д-р Димитър Шерденов - реанимация, МБАЛ-Бургас.

Другият пострадал работи в бензиностанцията, но по време на пожара не е бил на смяна. Мъжът е в стабилно състояние.

Никой от служителите не пожела да коментира инцидента. Лаконичен беше и наемателят на автомивката, който с изненада открил колата на управителката, паркирана вътре.

Това е вторият инцидент на бензиностанция за месец. При въоръжен грабеж през май друг служител на обекта и двама съучастници открадна 20 000 лева от касата. Престъплението беше разкрито от полицията за рекордните 2 часа.