Вече ви показахме, как десетки хора от цяла България откликнаха на репортаж на bTV и помогнаха на момиче без финансови възможности да отиде на бала си, като му подариха рокля. В рубриката "Добрите хора", Марияна Векилска разказва още една подобна история:

Срещаме ви с една обикновена жена, която не само помага на едно дете да стане звезда на бала си, но му дава възможност да започне съвършено нов живот.

Открихме Рени във фризьорския й салон, където работеше заедно с Дияна. Наскоро излязла от социален дом, Дияна е без професия и умения да се справя в живота. Рени е майка на двама сина, но знае какво е да израснеш без родители и решава да помогне на такова дете. Открива Дияна чрез своя приятелка.

"Видях я Дияна, поговорихме си, разбрах, че има голямо желание. Записахме я на курс, изкара курса - много сериозна, много добро дете", разказа Рени Рафайлова, собственик на фризьорски салон.

Дияна вече е маникюристка, има си клиенти и трудно намира думи на благодарност към Рени.

"Уникален човек е - много трудно се намират такива хора - броят се на пръсти - които да помогнат на такова дете, което излиза от дом в тези - най-трудните моменти”, сподели Дияна.

Дияна още живее с емоциите от абитуриентската си вечер, която Рени превърнала в празник.

"Просто уникално - трябва човек да го преживее, за да го опише”, сподели Дияна.

"От вкъщи я изпратихме - купихме й рокля, направихме й прическа, грим, обувки, чантичка”, каза Рени.

Дияна живее под наем и работи всеки ден без неделя. Трудно й е, но е щастлива, че си е намерила място в живота. Обещала си е да не забравя къде е била и да предаде нататък сторената й добрина.

"След време, живот и здраве, бих помогнала на момиче, като мен, както сега ми е помогнато на мен - да предам нататък”, планира Дияна.