Трима души са загинали при катастрофи през изминалото денонощие в страната, съобщиха от пресцентъра на МВР. Общо 18 са пътнотранспортните произшествия, станали на територията на страната. Ранени са 17 души, трима са с опасност за живота. В София са станали 39 леки и пет тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали двама, а други четирима са ранени.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи. Автомагистралите "Тракия”, "Хемус” и "Марица” също са сухи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура”. Затворени са проходите Твърдица-Елена и Етрополе-Златица.

Опасност от падащи камъни има в прхода Троян-Кърнаре, в област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле, по пътя София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски манастир, Белица-Загражден, както и в района на Мечи дол и Козница.

Въведени са следните ограничения: забранено е преминаването на товарни автомобили с обща маса над 3 тона по пътя Дунавци-Арчар; до 31 октомври е забранено преминаването на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка. Затворен за товарни автомобили е Дюлински проход и пътят Арковна-Партизани.

Затворен за всички МПС-та е пътят Бургас-Малко Търново между село Босна и село Звездец. Продължават ремонтните работи по пътя Полски Тръмбеш-Свищов, Рудозем-Смолян, Варна-Добрич, Скобелево-Добри дол, Видин-Арчар-Лом, Карлово-Пловдив, както и на Подбалканския път в участъка от разклона за село Мусачево до разклона за село Столник и от Сливен до Старозагорска област.