Да се стои навън във Варна е невъзможно. Проливен дъжд валя цяла нощ в Морската ни столица. Така обстановката по улиците се усложни още повече и от снощи.

В сутрешния пиков час движението с кола отнемаше часове и изключително много нерви - наводнени булеварди, затворени подлези, блокирани тролеи, неработещи светофари. Общината дори се обърна към Военноморските сили, които да помогнат с техника за извозването на закъсали коли.

Във всички училища и в Икономическия университет днес е неучебен ден.

За три денонощия във Варна и областта са паднали близо 160 литра на квадратен метър, а скоростта на вятъра и в момента достига до 25 метра в секунда. Обществени и частни сгради са наводнени, екипи на пожарната и Гражданска защита изпомпват водата.

Котелното на АГ болницата е наводнено и има реална опасност да изгори трафопоста.

"Плановите операции са отложени и се обслужват само спешните случаи. Там се намира и неонатологичното отделение, в момента има само едно детенце и трябва да се грижим за него", обясни доц. Христо Бозов, заместник кмет по здравеопазването във Варна.

Почти всички основни пътни артерии на града, както и автомобилните подлези осъмнаха наводнени. От Кризисния щаб в Община Варна съобщават, че към момента движението се нормализира. Постепенно улиците се разчистват от паднали  клони и дървета.

Всички детски заведения работят нормално, градините и яслите са заредени с гориво.

Общините в Добричка област са затрупани със сняг и дъжд, а бурен вятър вилнее в крайморските населени места.

Затворен е пътят Варна-Добрич поради задръстване с автомобили. Пътят е заснежен, а голяма част от колите в колоната са с летни гуми, казаха от КАТ. Затова и издърпването е затрудено.

Екипи на пожарната отводняват жилищни сгради и дворове, като най-критично е положението в Каварненските села Българево и Камен бряг. Шабленското езеро е повишило нивото си с над метър и е заляло правителствената резиденция.

В Балчик денят е обявен за неучебен.