До няколко дни ще бъде готова ДНК експертизата, която да изясни дали намереното тяло на удавника край Кипър, е на българина Георги Шалапатанов. Това каза за bTV, адвокатът на семейството Константин Парчев. Сестрата на Георги днес се завърна от островната държава, където не е разпознала удавника, като своя брат.

Георги Шалапатанов работи на яхта като стюард, но изчезва по време на круиз с приятели на 8 август близо до Кипър.

В обясненията си пред полицията, собственикът и капитанът на яхтата обяснили, че не са могли да намерят къде зад борда е паднал Георги, защото било тъмно.

Издирването по въздух и вода не дава резултат.

Близките на българина твърдят, че показанията са противоречиви, защото Георги е отличен плувец и дълги години е работил като водолаз.

Вече има депозирани молби до Върховната касационна прокуратура и Окръжната прокуратура във Варна, за проверка на случая.

Преди няколко дни е намерено тяло на мъж близо до Кипър. Сестрата на Георги в момента е там, за да даде материал за ДНК експертиза, защото не е разпознала тялото на удавника като своя брат. Вече има депозирани молби до Върховната касационна прокуратура и Окръжна прокуратура - Варна за проверка на случая.