Аварийно кацане на самолет на България Ер. Нито един от 29-те пътници не са пострадали. Двигателят на машината е отказал във въздуха, разляло се е гориво, но пилотът е приземил самолета и пасажерите невредими. Води се разследване за причините на аварията.

Подробностите: Пътниците на България Ер, които летят за Москва, ще направят нов опит да стигнат до летище Шереметиево. В 17:02 часа те преживяха аварийно кацане на летище София, независимо, че машината е набрала височина.

Пътниците разказаха, че са завели стюардесата до прозореца, за да види пробития двигател и се опитали да запазят спокойствие. Не всички обаче са разбрали колко е опасно положението.

Командирът на полета връща самолета на летище София без инциденти. Вторият пилот до него е жена. Пътниците за Москва останаха в залата за гости на аерогарата и специално благодариха на екипажа за професионалните реакции.

Още преди инцидента с двигателя обаче полетът закъснял с един час. По непотвърдена информация, причината, е че машината е била ударена от гръм. Изпълнителният директор на България Ер обясни, че закъснението е заради оперативни причини.

“Това са оперативни причини на компанията, в момента цяла Европа е скована от студ, нарушава се разписанието на полетите”, каза Янко Георгиев

Осем пътници от злополучния полет за Москва остават в София и ще продължат пътя си по въздух утре.