През изминалото денонощие на територията на страната са станали 28 тежки катастрофи, при които има 30 ранени. За района на София са регистрирани 113 леки и 6 тежки катастрофи със 7 ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в страната и на автомагистралите "Хемус", "Тракия", "Марица" и "Люлин" са сухи. Вече е възстановено движението по автомагистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненското дефиле, Проходът на републиката и Троян-Кърнаре, в местността Боаза на пътя София-Варна и по пътищата София Самоков и Мездра-Ботевград.

Затворени остават проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Дюлински за товарни автомобили. В ремонт е подбалканският път в района на Пирдоп, а поради паднали големи блокове каменна маса в Искърското дефиле в района на Елисейна водачите трябва да са особено внимателни в този пътен участък.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътищата Слънчев бряг - Бургас и Костенец - Самоков, и над 20 тона - през Айтоски проход.