Три дни след изборите в една секция в хасковско село бяха открити близо 50 бюлетини. Скрили ги двама картоиграчи, които си търсели хартия, за да си пишат резултатите и да палят печката. Скандалът обаче далеч не свършва дотук.

Илеми Бефа печели изборите за кмет на село Войводово само с два гласа преднина. Горд от трудната победа, Илеми носи в джоба си решението, с което е определен за кмет. В опит да ни се похвали, обърква джобовете и вместо решение, вади... бюлетина.

Опитите ни да видим отново бюлетината се оказват напразни. Илеми Бефа отрече да има нещо в джобовете  

Минути по-късно смачква бюлетината на топка и тайно я предава на своя близка. И ако това беше единствената открита днес бюлетина, може би Илями скоро щеше да е кмет.

Но в селския клуб, където в неделя се е помещавала избирателната секция се търкалят още над 50 бюлетини, за кражбата на които председателят на секционната избирателна комисия обвинява двама картоиграчи.

„Когато отворихме урната с бюлетините за президент и вицепрезидент, комисията беше ангажирана да брои бюлетините. През това време Недялко Атанасов и Нестор Панайотов вземат не само бюлетините, но и друга хартия , сложили, за да имат и пенсионерите за писане и химикали”, обясни Енвер Аден - председател на СИК.

Картоиграчите били застъпник и наблюдател. Днес двамата взаимно се обвиняват, кой е по-виновен. Нестор Несторов, шеф на клуба твърди, че са хвърляли бюлетини в печката. Айвас Мустафа отрича.  

Тепърва разследването ще установи колко бюлетини са станали на пепел. А някои партии вече поискаха касиране на изборите в селото.