Десетки селища останаха без ток в района на Бургас. За последното денонощие там се изля дъжд, колкото е нормалното количество за месец. Пороят беше придружен и от силен вятър. Автобус с румънски туристи закъса през нощта в един от наводнените участъци в Бургас.  

Румънците прекарали повече от час под дъжда, след като автобусът им затънал в наводнения надлез и се повредил.

„По време на силния дъжд е получил проблем в елинсталацията. Свързахме се с фирмата, която отговаря за туристите от Румъния, които бяха извозени около 15 броя с друг автобус и настанени в хотел", съобщи Николай Николов, ПБЗН–Бургас.

Пожарна се отзова на близо 30 сигнала за закъсали автомобили

наводнени участъци и повалени от вятъра дървета и билбордове. Заради скъсани електропроводи без ток останаха десетина селища в района на Бургас, Средец и Поморие. По обед авариите бяха отстранени.

Най-много дъжд - 87 литра за квадратен метър, е паднал в Резово. Пътищата в региона остават мокри и хлъзгави. От КАТ призовават да се шофира с повишено внимание.

Паднали дървета във Варна заради силния вятър

Снимки от Морската градина, които ни изпратихте в рубриката "Аз, репортерът" показват как силният порив на вятъра е съборил дървета, изпочупил е и клони. Няма данни за сериозни инциденти, причинени от вятъра. Въведено е ограничение на трафика на корабите на пристанище Варна. Наложена е забрана за движение им без товар.