"Кмете, поправи ме!". Табела с този надпис е забил находчив силистренец в дупка на средата на улица в крайдунавския град. Докато търси начин как да поправи разрушения асфалт, общината обмисля и още нещо - дали да не превърне табелата в преходна купа т.е. ще предадат табелата на следващия кмет като щафета за справянето с проблема с дупките.

Вече втора седмица своеобразният акт на граждански протест стърчи забит между разбитите решетки върху канала, пресичащ напречно улицата. Хората приемат знака на недоволство на автора като напълно нормален, на фона на многото дупки в целия град.

Общината обаче още не се е разплатила с фирмите за ремонта на улиците за минали години и е в хроничен дефицит.

"Тази година имаме около 80 000 лева за асфалтиране и благоустрояване, но пак имаме неразплатени задължения и на практика сме на минус… За асфалтиране нямаме шанс, това е определено”, обясни Веселин Андреев, зам.-кмет по устройство на територията. Той се закани да запази табелата като преходна купа.

Авторът още не се е разкрил, но пък от общината обещават до края на тази седмица да запълнят дупката и да запазят табелата за новия кметски екип, за да има "едно на ум".