Инцидент във “ВМЗ Сопот”. Взрив рани трима работници в цех на оръжейния завод в село Иганово. Опасност за живота им няма.

Експлозията избухнала тази сутрин, в помещение с 15 работници. Възпламенени са около 13 грама взривни вещества, предназначени за снаряд.

„Случаят е при подготовка. В условията на инстриктирани работници и всички условия за безопасност изпълнени...", заяви Иван Стоенчев, изп. директор на “ВМЗ - Сопот”.

„Грешката е на самите работещи - заради неспазване на технологичната дисциплина се е получил и този взрив", обясни и Цонко Киров, зам. директор на завода.

Пострадалите са работници с дългогодишен опит при работата с взривни вещества. Двама от тях са настанени с леки огнестрелни травни в карловската многопрофилна болница:

„Метални частици, които са подкожно разположени, без проникване в коремните кухини и в гръдната клетка...", коментира нараняванията на пострадалите д-р Камен Каменов, управител на МБАЛ-Карлово.

По-тежко е пострадал 54-годишният Хюсеин Караали, който е опериран по спешност в университетската болница в Пловдив. По случая се води разследване.

През ноември миналата година серия от взривове разтърси района на Севлиево. Експлозиите станаха в бивши военни складове с боеприпаси край севлиевското село Ловнидол.