Главната дирекция за борба с организираната престъпност проведе акция в сградата на "БулИнс" на столичния бул. "Джеймс Баучер",  съобщиха от МВР.

Смятаме, че има извършени финансови престъпления и по-скоро пране на пари, каза пред БТА градският прокурор на София Николай Кокинов. Той допълни, че задържани няма.

Прокуратурата търси документи

В асансьор на 19 януари 2004 г в сградата беше взривен Стоил Славов. През 1994 г. той, заедно с Младен Михалев - Маджо, Румен Николов - Пашата и Венцеслав Стефанов регистрират групата "Интерпетролиум енд партнерс". По-късно към тях се включват Красимир Маринов - Големия Маргин, Дмитрий Минев - Руснака и Милчо Бонев - Бай Миле. След това е регистрирано и акционерно дружество "Интергруп енд партнърс" АД, което се превръща в икономическото дружество на СИК.

Сградата на бул. "Джеймс Баучер" бе проверявана и на 28 октомври 2005 г. от служители от Специализирания отряд за борба с тероризма. Тогава от МВР обясниха, че това са част от мерките,  разпоредени за проверяване на офиси и на хора, свързани с организираната престъпност, след убийството на банкера Емил Кюлев.