Двама министри стартираха водния проект във Велико Търново. Началото на ремонтните дейности провокира недоволство от страна на бизнеса. Проектът, финансиран по Оперативна програма "Околна среда" е на стойност близо 45 млн. лева.

"Почти 2 млн. куб. м отпадъчни води се изливат на различни места в града - ще бъдат отведени чрез канализация и канализационни колектори към градската пречиствателна станция за отпадъчни води на Търново”, обяви министър Нона Караджова.

С реализацията на проекта се очаква загубите на вода да намалеят от 70 на 20%. Това обаче, не успокои фирмите, които ще са пряко засегнати от ремонтните дейности.

„Ние преди два дена разбираме, че ще се затвори трафикът през Търново. Всички тези фирми, които имат някакъв поминък тук ще трябва да фалират", коментира Коста Костов.

От фирмата- изпълнител увериха, че страховете на бизнеса няма да се сбъднат. Въпреки това над 500 човека са се подписали в колективната жалба срещу проекта за временната организация на движението, която вече е внесена в административния съд.