Мафиотите са арестувани по време на мащабна полицейска операция в областта Калабрия в Южна Италия, която се контролира от мафиотските кланове на една от шестте италиански мафии – Н’дрангета.

Полицията смята, че арестуваните имат връзка с убийството в Дуисбург на 15 август. В германския град бяха убити шест италианци на възраст между 18 и 39 години.

Следователите смятат, че екзекуцията е вендета и саморазправа между два враждуващи клана на ндрангета, които са във война от петнайсетина години.

Клановете контролират територии от Калабрия, а бизнесът им е трафик с оръжие. По време на полицейската операция бяха открити скривалища и бункер.

За последните години Ндрангета стана най-силната мафиотска организация в Италия, чиито дейности се развиват и извън страната.

Членове на организацията действат според италианската прокуратура и в България, докато в Румъния контролирали хазартния бизнес.

Италианският прокурор за антимафия Паоло Грасо, заяви, че днешната операция е само начало на серия от действия в отговор на зрелищното убийство в Германия.