Сигналът за инцидента на булeвард "Никола Петков" е подаден вчера към 18 часа. Няколко часа след това извършителите са заловени от служители на Шесто РПУ.

Сийка е настанена в детската неврохирургия в „Пирогов” с наранявания по главата и цялото тяло. Състоянието й е стабилно. Извършени са пълни медицински изследвания.

16-годишното момиче беше пребито вчера около 18 часа на Горнобански път от 3 момичета и две момчета, които мият прозорците на колите по улиците. Прибирала се е с по-малко момче към дома за сираци в Горна баня, където Сийка е настанена от една година.

Били са я с камъни и пръчки.

Сийка отрича да се е познавала с нападателите си. Има обаче версии, че са се карали за територия.

Момичето няколко пъти е бягало от дома в Горна Баня. Там нямат охрана. Режимът е свободен, но имат вечерен час.
Възпитателите в дома разказват, че момичето е епилептичка и е с умерена степен на изостаналост.

Домът в Горна баня е известен с това, че много често деца от тук са залавяни за проституция и просия. На пълен пансион са, но на месец им се полагат по 3 лева.

Мотивът на нападателите все още се изяснява. Според задържаните, това било спонтанна реакция в отговор на предизвикателство, а не за пари.
Днес материалите са предадени на Софийска районна прокуратура с предложение участниците в инцидента да бъдат настанени в социално-педагогически интернати.