С разтреперан глас и сълзи в очите, след една нощ зад решетките, Митьо Крика обяви, че повече не иска да бъде гражданин на Република България.

"Отказвам се от българско гражданство, сериозно ти го казвам, не може такова безумие, к’во кат съм известен, аз не използвам това, че съм известен. Обиден съм на държавата, че ме изкараха най-големия престъпник, а пък представяте ли си Клюна и други са стояли по два-три часа в районното."

Крика влиза в ареста по подадена жалба за хулиганство. В събота следобед джипът му е бил ударен леко от друг автомобил. Под дъжда, в центъра на София станала разправия между двамата шофьори. И според жалбата Крика изпочупил колата на другите участници в инцидента.

"Даже обвинението беше, че съм счупил с крак фаровете, как може аз бях обут в джапанки, нали ще се нарежа", жалва се шоуменът.

По думите на Крика накрая се стигнало до споразумение да не чакат КАТ за регистрация на пътно транспортното произшествие. Един час по-късно обаче полицаите го спрели на ул. "Раковска" и го арестували.

Лоши хора искат да изкарат пари на мой гръб, заключи той след освобождаването си.

От МВР отказаха да съдействат за връзка с подателите на жалбата.