От няколко дни София се готви да посрещне четирима виртуози, майстори на тангото. Това е квартетът на Алехандро Зиглер, който идва от сърцето на Буенос Айрес.

Четиримата музиканти се събират преди три години. И по-точно, събира ги Алехандро Зиглер, който свири на пиано.

"Когато свърших със свиренето в оркестъра в моята школа, започнах да свиря с няколко колеги от този оркестър. И оттогава не съм спрял!”, каза Aлехандро Зиглер.

И ако тангото им ви звучи малко необичайно, това е защото тези музиканти донякъде експериментират.

"Много ми е трудно да говоря за собствените си неща, предпочитам да ги чуете и да си представите, каквото вие искате”, каза Зиглер.

"Това е един вид камерна музика. Просто неща, които обикновено се свирят от оркестър, ние ги свирим в камерен вариант”, обясни Матиас Рубино.

Така музиката на квартета на Зиглер става различна и разпознаваема. През последните две години танго майсторите от Буенос Айрес обикалят два пъти света. Концертът е София е част от третото им такова турне.

"Много по-приятно ми е да свиря навън, отколкото в Аржентина. Това е все едно да играеш футбол като гост, на чужд терен”, каза Лаутаро Гида.

Музикантите ще обиколят 31 града от цяла Европа, включително нашата столица, която сякаш се стопли, за да ги посрещне така, както се посрещат музиканти, свирещи горещо танго...