Полицаите, които водят ученика от музикалното училище са Кирил Джоджев и Кръстин Господинов от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна. Двамата са отишли със служебните си мотори на 23 май, след молбата на прекия им началник инспектор Иван Иванов да отведат с белезници този абитуриент и да имитират мним обиск и освобождаване на лицето.

Калинка Пенчева - говорител на ОДП–Варна: "Проверката, която беше предприета установи освен това, че момчето е сирак. Има само майка, която е с трайни инвалидни увреждания. Той е съсед на инспектор Иван Иванов. Той го е помолил по този начин да дойде на абитуриентската си вечер”.

Инспектор Иванов от своя страна получил разрешение да ползва служебния автомобил от своя началник - гл. инспектор Тодор Захариев.
Направено е предложение до министъра на вътрешните работи Румен Петков двамата да бъдат освободени дисциплинарно.

Калинка Пенчева - говорител на ОДП–Варна: "Искам да подчертая, че дисциплинарното освобождаване на двамата офицери от длъжност няма да им позволи да получат обезщетенията, които им се полагат за прослужено време в МВР".

Инспектор Тодор Захариев има 32 години служба в МВР и е трябвало да се пенсионира този септември. За полицаите, "арестували" абитуриента са предвидени пък най-тежките дисциплинарни наказания, последните преди дисциплинарно уволнение. До този момент видеоклипът е видян над 14 000 пъти от потребителите на Интернет.