Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Пътните настилки в страната, както и тези на автомагистралите „Тракия”, „Хемус”, „Марица” и „Люлин” са предимно сухи. Само на места са мокри, а заснежени и заледени участъци има само по високите и усойни места, като същите се почистват и обработват своевременно.

В Смолянска област са въведени ограничения на движението заради обилен снеговалеж. През проходите „Пампорово”, „Превала”, „Печинско” и „Рожен” всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

Изцяло затворени са проходите Върбишки, Твърдица-Елена, Етрополе-Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец-Самоков и над 20 тона през Айтоски проход. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Временно е забранено преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан. Поради строителни и монтажни работи до 23 декември през светлата част на денонощието се въвежда временна организация на движението на автомагистрала „Люлин” за двете посоки.

Сняг ще завали днес в Северозападна България, Предбалкана и по високите западни полета. В останалата част от страната ще вали дъжд. Възможни са поледици.