Кемал Еюп, депутат от ДПС коментира, че е абсолютно убеден, че номер с оставката на генерал Атанасов има, защото знаел от една седмица “от хора, които са в кухнята” за предстоящата смяна на Димо Гяуров.
“А сега съм изненадан, че г-н Атанасов подаде оставка”, допълни той,
“Между новия и стария президент не трябва да има никакви номера, защото номерата рикошират”.

“Всяка оставка предизвиква известни сътресения. Понякога оставката може да е за добро, друг път - не. Не мога да преценя в конкретния случай какво ще бъде”, беше репликата на Огнян Герджиков.

Според Бойко Рашков от Коалиция за България,
от тази оставка няма да загуби МВР, а ще спечели, “ако, разбира се, новият избор бъде удачен, ако там застане човек, който е професионалист”.
“Генерал Атанасов не е професионалист в системата на органите за сигурност, тъй като , вие знаете, че той беше назначен от Костовото правителство в нарушение на закона”, уточни Рашков.

Депутатът от ОДС, Иво Цанев, коментира:
“Новият президент каза, че първата му работа ще бъде да преразгледа дейността на службите, на второ място - от няколко месеца от изпълнителната власт има много такива сигнали”.
Според него е естествено щом изпълнителната власт няма доверие в него, той да се оттегли и “го прави с чувство за добре изпълнен дълг”.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!