Още двама от палестинците в църквата "Рождество" се предадоха на израелските военни.

Очаква се палестинските власти в Рамала да предадат шестимата издирвани от Израел палестинци, след което блокадата на Ясер Арафат трябва да бъде вдигната.

Консулите на Съединените щати и Великобритания обсъждаха с палестинския лидер в Рамала последните подробности около плана за неговото освобождаване. Арафат ще получи пълна свобода на придвижване веднага след като шестимата палестински екстремисти бъдат отведени в затвора в Ерихон и израелските танкове около палестинската главна квартира се изтеглят.

В Дженин преговорите за преодоляване на кризата около църквата "Рождество" са в застой. Палестинската страна заяви, че няма да продължи да преговаря, докато Израел не оттегли своите снайперисти от района. Остават и разногласията за бъдещето на палестинските бойци, които се укриват в християнската светиня.

Пратеник на Ватикана отлетя за Близкия Изток, за да търси решение на кризата в разговори с израелския премиер и палестинския ръководител. През последните 2 дни от храма, който е под обсада от един месец, излязоха общо 28 души. По-голямата част от тях са цивилни.