Ограниченията влизат в сила след празниците.


Учениците от 14 до 18 години няма да могат да влизат във заведения след 22 часа, през лятото и след 21 часа, през зимата.

В разрешените часове децата до 14 години ще влизат в дискотеките само с придружители - пълнолетни лица. Тийнейжърите от 14 до 18 години трябва задължително да представят лична карта.
"Това е първа стъпка, най-спешната стъпка. След дебата в зала се възлага на кмета Софиянски контрол и 3-месечен отчет пред СОС за изпълнението на взетите решения днес", каза Антоан Николов - председател на Столичния общински съвет.

Общинарите забраняват разполагането на маси и столове и складирането на стоки и амбалаж около търговските обекти, което би затруднило бързия достъп до електроразпределителната и топлофикационната система, ВиК и телефонните мрежи.

Възможните санкции са парични или отнемане на лиценз при трикратно нарушение, съобщи Антоан Николов.

"Хубаво е да се прочете още веднъж Наредбата от всички търговци, за да я спазват и да нямат проблеми при извършването на своята дейност", препоръча Антоан Николов.

Така ще се повиши безопасността на децата на обществени места, коментираха от Общината. В началото на месеца правителството прие Национална програма за тяхната закрила.