Измамите с имоти "на зелено” продължават да завличат граждани. Вече трета година Красимир Генков чака завършения си апартамент в столичния ж.к. "Васил Левски”. За него е платил 50 хил. лева, набавени с банкови кредити и помощ от приятели. Договорът му е сключен през ноември 2006-а, а сградата е трябвало да бъде завършена на 31 декември 2008 г.

Някои от бъдещите му "съседи" споделиха, че от година и половина се опитват да се свържат със собственичката на фирмата изпълнител, която трябва да завърши обекта. По информация на други обаче тя в момента е в Англия и оттам обяснява, че нищо не може да направи.

Оказва се, че имотът сега е собственост на друга фирма. Предполага се, че това е станало след като първоначалният собственик е бил осъден заради задължения и така е загубила сградата. Кой е настоящият собственик обаче никой не знае.

„Прокуратурата не се занимава с такива случаи – това е спор за собственост. Гражданите трябва да се обърнат към съда”, коментира адвокатът по жилищни измами Петромир Кънчев . Основният проблем обаче е, че потърпевшите вече тънат в дългове и нямат пари за съдебни дела.