Стотици палестински християни празнуваха Цветница в черквата в градчето Бейт Джала. Те не можаха да отслужат литургия в храма "Рождество" във Витлеем, тъй като той е под израелска обсада.

Израелската армия вдигна обсадата над Бейт Джала, за да позволи на вярващите да стигнат до храма. Близо месец базиликата "Рождество" във Витлеем е обградена от израелската армия. Зад стените на храма са се барикадирали около двеста палестински бойци. Вътре са останали и тридесетина духовници.

Ръководителят на палестинската делегация на преговорите за вдигане на блокадата обяви, че няма споразумение с израелската страна. Двете страни преговаряха близо пет часа. Това е петият опит на преговарящите от израелска и палестинска страна за прекратяване на 27-дневната обсада. Посредническите екипи от двете страни отново трябваше да се срещнат тази вечер.

Армията попречи на двайсетина пацифисти от Европа да занесат храна и медикаменти на обсадените. Активистите на Международното движение за солидарност преминаха телените заграждения и стигнаха до врата на храма, но бяха върнати насила от войниците.