Утре е работен ден и всички празнували с близките си по села и градчета се върнаха в София. Служители на Централна гара разказаха, че преди години пренасянето на живи прасета и пуйки по празниците е било традиция. Днес обаче, хората предпочитат месото в буркани и трайните домашни гозби.

Анкета:

“От Търговище дойдохме, свинско месо носим, филенце носим. “

“Зимнина, месо, всичко има.”

“Баничка с късметчета. Това има.”

“Курабийки, такова, тиквениче...”

“Ракийца - обезателно. Туршийка, естествено. И Винце.”

“Плодове, баница с късмети.”

“Някакви прасета - мрасета, вино - мино, всякакви такива екстри.”

Пристигащите студентите се съмняваха, че домашните гозби ще им стигнат задълго.

Анкета:

“Не повече от една вечеря и максимум - едни обяд.”

“Повече от село се носи. А оттука натам - няма какво да отнесеш.”