Утре е работен ден и всички празнували с близките си по села и градчета се върнаха в София. Служители на Централна гара разказаха, че преди години пренасянето на живи прасета и пуйки по празниците е било традиция. Днес обаче, хората предпочитат месото в буркани и трайните домашни гозби.
Анкета:
“От Търговище дойдохме, свинско месо носим, филенце носим. “
“Зимнина, месо, всичко има.”
“Баничка с късметчета. Това има.”
“Курабийки, такова, тиквениче...”
“Ракийца - обезателно. Туршийка, естествено. И Винце.”
“Плодове, баница с късмети.”
“Някакви прасета - мрасета, вино - мино, всякакви такива екстри.”
Пристигащите студентите се съмняваха, че домашните гозби ще им стигнат задълго.
Анкета:
“Не повече от една вечеря и максимум - едни обяд.”
“Повече от село се носи. А оттука натам - няма какво да отнесеш.”
