Нов удар срещу неизрядните заведения по морето - 80 служители от пет институции нахлуха тази нощ в Слънчев бряг при най-мащабната акция за този сезон. Двеста хиляди лева излязоха на светло, след като данъчни, полиция, трудови инспектори, Агенцията по храните и Комисията за защита на потребителите нахлуха в оборотни дискотеки на Слънчев бряг. По последни данни туристите в курорта са близо 400 000, повечето - чужденци.

Миналогодишната проверка на същите заведения показа, че масово се укриват парите от входни такси за дискотеките, оборотите се отчитат на половина, а служителите са без трудови договори или се водят на 4-часов работен ден.

Опашката за влизане в един от популярните клуб в активния сезон стига десетки метри. Оборотът е средно около 100 000 лева, но по документи са декларирани половината. През изминалата нощ клубовете в курорта отчетоха двойно и тройно по-високи обороти от декларираните. Още в първото проверено заведение данъчните засякоха нарушение.

Близо 300 000 лева са събрали като обороти проверените пет дискотеки снощи, което е три пъти повече от отчетеното на касовите апарати миналия петък. Работа без трудови договори, осигуровки на 4-часов работен ден, укрити суми от входовете са другите нарушения.