Според международните закони съдът трябва да насрочи дата за съдебната процедура по изпълнение на българското съдебно решение. Малкият Георги живее при временна попечителка в Италия вече 9 месеца.

Документите са постъпили в деловодството на Апелативния съд в Триест на 15 април. Адвокатът Чезаре Топаро е подал и молба за съкращаване на сроковете за изпълнение на процедурата. Италианският съд не е определил дата за признаване на българското решение. Според международните закони, срокът е 14 дни.

Външното ни министерство е легализирало и удостоверението, че нашето решение е окончателно и подлежи на принудително изпълнение, ако сроковете не се спазят.

В същото време в Би Ти Ви получихме два документа от италианката Нева Гаспаро. Тя е завела дело срещу временната попечителка на детето Меджи Пепеу в местния граждански съд. Нева Гаспаро обвини в интервю за Би Ти Ви госпожа Пепеу в нелегални осиновявания на деца. Според документите, за свидетели Гаспаро е призовала италианско семейство, осиновило с помощта на попечителката две деца от Москва. Тя е предлагала на семейството да осинови и Георги Демиров, е написано още в съдебния иск.