Титли ръководи делегацията на Лейбъристката партия в групата на Партията на европейските социалисти в Европарламента. Той заяви още, че ако Обединеното кралство въвежда някакви ограничения за работа на българите там, то те ще бъдат незначителни и временни.

Лейбъристът припомни, че Великобритания е позволила свободното движение на работна ръка още през 2004- та годинa.

“Ние не искаме да налагаме някакви съществени ограничения. Колкото повече българи дойдат във Великобритания, толкова по- добре, защото те ще харчат парите си там.”

Евродепутатът препоръча реформите у нас да продължат, най- вече в съдебната система и борбата с корупцията. На въпрос на Би Ти Ви за готовността на България да усвоява средства от европейските структурни фондове, използвайки опита си от предприсъединителните програми, Титли отговори:

"Не ми се струва, че ще Ви е трудно да изхарчите парите, но не бива да се допускат злоупотреби. Разплащанията трябва да се управляват много прозрачно-например в селското стопанство- въпрос, който предстои да бъде доизяснен с Европейската комисия."

С посещението на Титли у нас групата на Партията на европейските социалисти започва кампания "Добре дошли в Европейския съюз", която ще насърчава страната за предстоящото членство.