След като отказа подкрепа на Георги Първанов за втори мандат, рано тази сутрин столичният кмет Бойко Борисов отиде на гости на другия основен кандидат-президент - Неделчо Беронов. Без медийно присъствие, двамата пиха кафе в дома на конституционния съдия. Столичният кмет е отправил едно искане към Беронов - до края на деня да каже кой е прав в спора му с Иван Костов. По-късно в Плевен, Неделчо Беронов не даде категоричен отговор, но заяви, че очаква до края на седмицата нова среща с лидерът на ГЕРБ.

И Неделчо Беронов и Бойко Борисов казаха, че срещата е била за опознаване и за уточняване на гражданските им позиции.

Бойко Борисов: “С господин Беронов първо исках да се запозная , да го познавам лично и за това приех поканата му за сутрешно кафе в дома му и отидох там, така че нищо тайно няма в тази среща.”

Неделчо Беронов: “Това което с г-н Бойко Борисов говорих днеска беше едно изясняване на нещата, това беше първа среща.”

Борисов е поискал от Беронов да се разграничи категорично от Иван Костов и да вземе позиция по искането на ДСБ да бъде отстранен от кметския пост.

Бойко Борисов: “Искам позиция относно кой е прав - аз или Костов, в зависимост от тази позиция ще определя и поведението спрямо него по нататък. Искам да видя как ще се държи като държавен глава, днеска е неговия тест за нас.”

Неделчо Беронов: “Най-малко от един юрист, този който претендира, че дълго време е работил, може да се иска, когато един спор е внесен вече в съда, някакъв си, бил той кандидат, даже действащ политик, да изземе функциите на съда и вместо него да решава спора.”

Макар да не отговори категорично, Беронов заяви убедено едно - че не е член на ДСБ и Костов не му нарежда какво да прави.

Неделчо Беронов: “А ми е крайно обидно да чета, или някой да ми каже дали ще ми разреши г-н Костов да направя това или онова, и с днешното си поведение пред г-н Борисов аз мисля, че дадох ясен знак, аз се ръководя от общонационални интереси, не от интересите или внушенията на някого.”