Трима души, сред които един високопоставен полицай и наркобос бяха показно убити на една маса в ресторант в Скопие. Часове по-късно нападателят беше задържан. Все още няма версии за тройното убийство. С подробностите от македонската столица се включи Миролюба Бенатова.

Случилото се изведе наяве връзки на властта със сериозната македонска организирана престъпност. Каква е историята – Тони Лазаревски, собственик на каменоломна, отива на среща с трима мъже в ресторант “Big fish”. След като разговорът им не се получава, Лазаревски си тръгва, а малко по-късно се връща и застрелва с няколко автоматични откоса своите събеседници. Излиза, оставя оръжието на улицата, качва се на колата си и малко по-късно се предава на полицията.

Вече се знае, че е бил притискан за пари, взети на огромна лихва, която не е можел да върне и затова се решил на крайната мярка. Кои са хората, убити от длъжника? Единият е Владо  Милошев – служител на МВР – изключително близък на най-доверения бодигард на Никола Груевски. Според местните медии разстреляният Милошев е лична охрана на вътрешния министър на Македония.

Стрелецът е един от многото длъжници на наркобоса от Велес Йордан Йорданов, който е обявен от австрийските власти за един от босовете на разкритата в началото на годината групировка за трафик и разпространение на големи количества наркотици във Франкфурт и Виена. След дълго мълчание вътрешният министър заяви преде медиите, че не е знаела какво прави бодигардът й. Премиерът Груевски също не коментира случилото се.