На новите кадри Бен Ладен изчислява загубите на Съединените щати от атентатите на 1 трилион долара. Телевизията излъчи и изявление на говорителя на "Ал Кайда", за който се смята, че е бил тежко ранен през декември.

Дубайската телевизия не уточнява кога и къде е записано изявлението. Осама бен Ладен изразява задоволството си, че след ударите на 11 септември е последвал най-тежкия колапс на фондовата борса от създаването й преди 230 години. Осама изчислява, че към седмичните загуби от 20 милиарда трябва да се прибавят и пораженията за хората: "Само през първата седмица американците не можаха да ходят на работа, заради психологическия шок. Анализите сочат, че повече от 70% от американците страдат от депресия и психически проблеми след катастрофата с двете кули и Пентагона, слава на Аллах", казва Осама бен Ладен.

В изявлението лидерът на "Ал Кайда" цитира точни данни за уволненията в различни компании, поради намалялата им дейност след атентатите. Никой не може да изчисли всички загуби, заключава Осама, като според него те надхвърлят 1 трилион долара.

Преди него телевизията показа говорителя на "Ал Кайда" Сулейман абу Гайт, който косвено призна за извършването на атентатите.
"Ние успяхме да нанесем удар по източника на неверието, който ден и нощ публично воюваше с исляма. Успяхме да нанесем удар по неверниците в собствения им дом", заявява той.