Почитателите на Калин Врачански добре знаят, че  звездата от сериала "Стъклен дом" е актьор в трупата на театър "София". От 24 ноември неговите почитатели могат да го гледат в ролята на Д'Артанян в премиерният спектакъл "Тримата мускетари".

Тази театрална адаптация на "Тримата мускетари" на руският режисьор и драматург Марк Рехелс става легендарна с постановката на Младежкият театър. 40 години по-късно младият режисьор Атанас О'Махони прави своя нов и съвременен прочит, в който най-харизматичните образи на приключенската литература приличат повече на джедаи отколкото на рицари на духа. Самият той не крие, че е повлиян от киното и е открил чертите на Атос, Портос, Арамис и Д’Артанян в любимите си филмови герои на своето детство.

"Такива изключително крайни прояви на човешка добрина, на отношение към ближния или към врага ако щете, неща които в нашето битие сме ги забравили или отхвърлили на един по-заден план, запленени от други по-материални ценности. Това е някакво своеобразно завръщане към тези ценности, поне посланията, които носят тримата мускетари – освен приятелството, освен любовта става въпрос, че трябва да бъдеш верен на каузата и да бъдеш честен със себе си и със останалите", каза Атанас О'Махони.

Наситетен с напрежение диалог, непрекъснато действие, фехтовка, ръкопашен бой, всичко това прекъвано с аратни реплики, които обясняват действието.

Именно това влияние от театъра на Вахтангов, прави адаптацията много любопитна и трудна за поставяне. Но в този спектакъл Атанас О’Махони работи не само с най-младите актьори от трупата на театъра, но и със най-добрите си приятели от студентските години.

Без сантимент и носталгия тази театрална авантюра на младите в театър София ще ви припомни думи като - чест, приятелство и благородство, както и радостта от тях. Но това ще разберете, само ако и се поддадете...