Мексиканският красавец Габриел Сото видяхме в ролята на Фернандо в теленовелата "Капризи на съдбата".

Разкажи ни за ролята си в "Капризи на съдбата".
Беше чудесна теленовела. Дотогава никога не бял получавал такава роля. Работих с Даниела Ромо. Тя е една от най-популярните актриси в Мексико. Героят ми е млад мъж, който се влюбва в по-възрастна от него жена. Тази тема предизвика много коментари. С Уилям Леви и с Давид Сепеда сме много добри приятели. Насладих се на ролята си в "Капризи на съдбата".

Приличаш ли на Фернандо?
Да. И двамата сме работливи и честни. Загрижени сме за близките си. Но на мен никога не ми се е случвало да се влюбя в по-възрастна жена от мен. Но във всеки мой герой има частица от мен.

Хареса ли ти ролята ти в "Парфюм от гардения"?
Много! Тази театрална постановка е мюзикъл. Салоните са пълни с хора. В спектакъла има много магия. Ролята ми беше специална, защото знаех, че ще започна снимки на нова теленовела. Героят ми е мъж, който ухажва певиците в едно кабаре. В постановката участва и музикалната група "La Sonora Santandera", която е много популярна в Мексико. Любопитното е, че работих с още трима колеги, с които съм се снимал в "Пътищата на съдбата". Това са Арасели Арамбула, Хорхе Салинас и Елисабет Алварес.

Разкажи ни повече за новата си роля.
Теленовелата "Силата на съдбата" е много интересна, защото е уникална. Героят ми се казва Иван. Партнира ми Сандра Ечеверия. Много съм доволен от ролята си. Започнахме снимки на 3 януари. Първите епизоди ще бъдат излъчени в Мексико през март. Автор е Мария Саратини, тя написа и сценария на "Капризи на съдбата". Продуцент е Роси Окампо. Героят ми Иван е много работлив, но няма късмет.

Как поддържаш фигурата си?
След като навършиш 35 години, нещата стават по-трудни. Опитвам се да внимавам какво ям. Много е важно как се чувстваш, дали си доволен от живота си. Това се отразява и на физиката. Така че освен че внимавам какво ям се старая да бъда в добро настроение. И правя упражнения. Спортувам. Обичам бокса и мотоциклетизма.

Какво ти казват почитателите ти?
Прекрасни неща. Обичта на публиката е най-хубавото нещо в тази професия. Получавам писма от България, от Румъния, от Чехия, от Словакия.

Планираш ли да издадеш музикален албум?
Засега съм съсредоточен в ролята си в теленовелата. Снимките отнемат голяма част от времето ми. Тази година не мисля, че ще имам време за музикални проекти.