Те са арестувани и ще бъдат съдени. Чавес обяви провеждането на предсрочни парламентарни избори, за да бъде възстановен мирът в страната.

Просълзеният Уго Чавес произнесе едночасова реч след завръщането си в президентския дворец.
Той пристигна с хеликоптер от двудневно задържане във военна база на остров в Карибско море. След отстраняването на Чавес властта пое временно правителство, поставено от висшите военни. Старият кабинет не се подчини и продължи да заседава под ръководството на вицепрезидента Диосдадо Кабело, който бе посочен от парламента за временен държавен глава.

През изминалото денонощие в столицата Каракас се водиха сражения между привърженици на сваления президент и части на метежниците. Загинали са 9 души, а десетки са ранени.

"Франс прес" коментира, че бедняците са защитили своя президент левичар и популист, който е един от най-близките приятели на Фидел Кастро. Поради това Хунтата напълно спря доставките на петрол за Острова на свободата, който Чавес продаваше на много ниска цена.
Катар приветства завръщането на Чавес. Емирството е важен производител на петрол и в момента председателства организацията Ислямска конференция. Ирак нарече събитието удар по Съединените щати.