Времето е доста хладно, но въпреки това има майки, дошли да изкажат недоволството си от социалната политика на държавата по отношение на отглеждането на малките деца. Протестът ще продължи до 13.00 часа, така че дотогава вероятно ще се присъединят и още жени, които ще искат отговор на въпроса как да отглеждат децата си нормално при сегашните условия.Мирният протест е посветен на промените в досегашното законодателство и в тази връзка майките ще връчат отворено писмо и подписка на депутати и представители на министерството на труда и социалната политика.

Многократно през последните дни по медиите бяха представяни исканията и предложения на майките. Исканията са за увеличаване на майчинството и детските надбавки, като те да се отпускат за всички деца, без оглед на дохода на семейството. Според протестиращите парите за отглеждането на деца трябва да се актуализират всяка година, съобразно инфлацията. Освен това според тях отпускането на детски надбавки въз основа на семейния доход е дискриминационно и недемократично. Сред отправените искания са още: увеличаване на обезщетението за отглеждане на дете, прилагане на Конвенцията за надомната работа, увеличаване броя на детските градини и ясли, както и на детските площадки и паркове.

С недотам празнично настроение се разделяме от митинга на протестиращите български майки, защото тук се поставят много реални проблеми и се задават много въпроси, на които българските държавници трябва спешно да дадат отговор, за да могат децата ни да растат спокойни и щастливи.