Пътищата в страната са сухи и проходими, съобщиха от МВР.

До 30 август от 15 до 20 ч. в дните петък и неделя се забранява движението на тежкотоварни автомобили с повече от две оси, селскостопанска техника и специализирана строителна техника по републиканските пътища І-ви клас, както и по автомагистралите. До 15 септември от 6 до 22 ч. е въведена забрана за движение на моторни превозни средства с обща маса над 3.5 тона в участъка Сливен – Нова Загора – Стара Загора.

Забранено е преминаването на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, прохода Петрохан, в района на село Гинци, както и по пътя Сливен – Стара река и Бургас – Слънчев бряг. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над пет тона по пътя Стрелча – Копривщица, поради пропадане на участък от пътя вследствие на дъждовете.

Маршрутът София – Кулата по посока Кулата се пренасочва през село Драгичево, Перник, Радомир, село Долна Диканя. В обратната посока остава непроменен.

От 10 август до 2 ноември пътят Русе – Велико Търново се отклонява по обходен маршрут поради ремонт на мост в участъка на град Бяла. Обходният маршрут е както следва – в посока Русе – гара Бяла – Ценово – Обретеник и обратно.

Ремонтни работи се извършват по пътищата Полски Тръмбеш – Свищов, Рудозем – Смолян, Варна – Добрич, Скобелево – Добри дол, Карлово – Пловдив, Симеоновград – Харманли, София - Бургас на границата на Старозагорска област и град Сливен и АМ „Марица” между 74-и и 89-и км и от 106-и до 111-и км.

Затворени остават проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, както и Дюлинският за товарни автомобили.

Един човек е загинал при катастрофа през последното денонощие. В страната са станали 14 произшествия. Ранени са 18 човека, като за двама от тях има опасност за живота. В София са регистрирани 66 леки и една тежка катастрофи, при които е пострадал един човек.