Съдебният процес ще бъде подновен през септември, каза за Би Ти Ви консулът ни в Италия, Тодор Стоянов. Апелативните съдии в Триест са определили двете психоложки, които да направят тестовете на деветгодишното дете и неговия баща.

Лекарките са заявили, че изследванията на Георги и баща му ще започнат на 19 април. Съдът е определил срок от 90 дни за представянето на лекарските доклади в съдебна зала. Това ще стане на 26 септември.

Оказа се, че решението на българския съд за връщането на детето у нас не може да бъде изпълнено, защото не е депозирано в канцеларията на Апелативния съд в Триест. Молбата за това беше подготвена и заверена от нотариус веднага след предишното съдебно заседание на 25 март. Адвокатът Чезаре Топаро е дал своите обяснения за забавянето на процедурата. По неговите думи, тези дни той е бил много натоварен, имал и други дела и не могал да депозира молбата.
Адвокатът се е ангажирал да депозира документа до края на седмицата и да изпрати копие в посолството ни в Рим. Ако това стане, Георги Демиров може да бъде върнат на семейството си веднага.