Отново взрив в Дагестан - двама души загинаха при експлозия в автомобил в малък град в руската република. В същото време руските медии остро разкритикуваха властите в Москва.

"Независимая газета" пише, че извършителите на бомбените нападения прилагат от Москва до Дагестан "тактика на големия терор". Изданието коментира, че е парадоксално, че властите не забелязват в днешната ситуация никакви пропуски или грешки на специалните служби. "Время новостей" саркастично заключава - излиза, че терористичните акции са неизбежно зло.

Медиите посочват, че остава под въпрос дали атентатите в Москва и в Дагестан са планирана акция на сепаратистите, или пък са извършени от различни групировки и просто са съвпаднали по време. Не е случайно обаче, че атентаторите от Москва и Дагестан са избрали за експлозиите Страстната седмица. Организаторите им са искали да изтъкнат, че това е поредната операция от фронта на войната, която отдавна върви в най-различни кътчета от света. Едни я наричат сблъсък на цивилизации, други - ислямски тероризъм, трети - джихад.

12 души бяха убити вчера, 31 март, при самоубийствени атентати в дагестанския град Кизляр, напомня Ройтерс. В понеделник, 30 март, 39 души загинаха в бомбени нападения в московското метро - най-кръвопролитните в Москва от шест години.