Той отказа да коментира откриването на наказателна процедура от Върховната касационна прокуратура по продажбата на авиокомпания "Балкан".
Според него "това е между Агенцията по приватизация и Министерството на трансопрта".

Страната ни ще се бори за привличане на сериозна инвестиция на "Пежо-Ситроен" и "Тойота" за построяването на голям автомобилен завод в Източна Европа, съобщи още министър Василев. Инвестицията е в размер на 1,4 милиарда долара и досега такава не е имало в страната ни. Той смята, че преди 5 дни шансовете ни да са спечелим са били 0%, а сега са 5%.

"Шансът да спечелим е 5%, но шансът всички да чуят за това желание е много по-голям т.е. ако след 2 години "Пежо-Ситроен" или друга фирма искат да инвестират ще знаят за нашата готовност", добави вицепремиерът.

Министър Василев не се е срещнал с ръководството на "Пежо-ситроен", защото не е било в Париж, но за следващата седмица имал уговорен телефонен разговор.

В понеделник ще бъде сформиран екип, който да изготви национална програма за привличане на автомобилната инвестиция. Ще бъдат изполвани всички средства както икономически, така и политически пред френските и японските бизнесмени.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!