Жертвите на семейния скандал в Стара Загора вече са две, съобщи Миролюба Бенатова, която отиде до мястото на разигралата се вчера драма. В болницата е починал човекът, който, след спор, застреля сина си.

Драмата се разиграла докато бащата, майката, синът, съпругата му и детето им вечеряли. Баща и син се скарали заради инструменти, които синът купил от Италия, където работел от години. Бившият военен извадил законно притежавания си пистолет и прострелял 51-годишния си син, който почина още снощи в болницата.

После 75-годишния мъж прострелял жена си и себе си. Секунди преди това снаха му успяла да избяга, заедно с 4-годишното си дете. Тя изскочила с викове за помощ от къщата, която се намира на най-оживения булевард в града. Никой обаче не се притекъл към нея. Продавачка от близкия магазин извикала полиция.

"Не е имал провинения, даже членуваше в доброволен отряд и е съдействал на органите на реда, когато е имало нужда", обясни началникът на РПУ Стара Загора Петко Петков.  

Бившият военен е починал в болницата през нощта. Съпругата му продължава да е в стабилно, но тежко състояние. Детето и майка му са невредими. Полицията продължава работата по случая.

Целия разговор можете да чуете в прикачения файл.