Скоро Николич ще бъде изпратен в Хага, обявиха от ЕСФОР. Генералният секретар на НАТО Джордж Робъртсън, в специално изявление, похвали ареста и подчерта, че при операцията не е имало жертви. Николич е бил арестувоан от 18 чужди командоси, облечени в цивилни дрехи и с маски на лицата.

Бившият майор от босненската сръбска армия бил заловен вчера по обед в дома му в село Реповац, близо до град Братунац в Източна Босна. Николич е обвинен от Международния трибунал във връзка с клането в Сребреница през 1995 г., когато около 8 000 мъже и момчета, босненски мюсюлмани, бяха избити от босненските сръбски сили. По това време той е бил заместник-командир на бригада в Братунац.

Генералният секретар на НАТО Джордж Робъртсън заяви, че днешният арест служи за предупреждение. Няма да има убежище за никой, който е обвинен в такива ужасни престъпления, обяви Робъртсън. Той призова властите в района, и по-специално тези в Белград, да сътрудничат изцяло на Международния трибунал в Хага за установяването на траен и стабилен мир.