Тежка прогноза за още една община. След Видин пред технически фалит е изправена и Дупница. Ревизия на Държавната финансова инспекция показва, че част от държавната субсидия е отклонявана за други дейности.

18 милиона лева дължи общината на свои кредитори - 6 милиона от тях са просрочени задължения. Така Дупница се нарежда на седмо място сред общините в България с най-много дългове.

До момента обаче е първата и единствена, в която пари за учителски заплати от държавния бюджет са отклонявани за друго. И това е нарушение на закона, според продължаващата в момента финансова ревизия.

Само 40 на сто от общинските приходи са събрани до момента. За първите осем месеца на годината обаче са похарчени над половин милион лева за услуги по граждански договори.

Кметът на общината отказа да застане пред камерата на bTV и прати човек да съобщи, че още не е получил  14 ревизионни акта. Те ще бъдат връчени до края на седмицата, когато трябва да приключи и одитът, обясниха от Финансовото министерство

А в Дупница повечето общински съветници нямат представа за какво точно през последните четири години са похарчени липсващите 18 милиона лева.

И в момента ремонтите в града продължават. Заради предстоящата газификация е разкопан половината център. А гордостта на последния мандат - градският парк, който е и най-голямата инвестиция за последните четири години, стои празен.