Броени дни след като бийтбоксърът Александър Деянов - Skiller грабна награда ИКАР за най- добро музикално изпълнение в "Ноктюрно - от прахта до сиянието", той взе още два приза зад граница. На световно бийтбокс състезание в Базел Skiller грабна наградата за най-добро представяне.

За скромните си 22 години Александър Деянов - Skiller е надминал повечето бийтбоксъри у нас.

"Едно от най- добрите ми попадения е разярена, проскубана котка. Спомням си, че се криех зад храстите в моя квартал и имитирах някакви насекоми и животни и хората се чудеха какво става", спомня си Skiller.

Той е един от първите, които внасят културата на бийтбокса у нас. 22-годишният софиянец е шампион с международни отличия.

"Хубавото е, че това изкуство носи някакво непонятно чувство у хората, защото не е само да пляскаш и да танцуваш, оставяш и малко шокиран, като видиш едно такова изпълнение... един микрофон и една уста, това е феноменално и това ме накара да се занимавам с бийтбокс", разказа Skiller.

Как точно звучи разярената проскубана котка на Skiller, както и други интересни звуци, можете да чуете в прикаченото видео.