Десет души загинаха при атентат срещу хиндуистки храм в индийския град Джаму. Нападателите хвърлили гранати и открили огън с автомати "Калашников". Тримата нападатели са започнали стрелбата след като влезли в предверието на храма в зимната столица на щата Джаму и Кашмир. Жертвите са можели да бъдат повече, но една от гранатите не се е взривила. В храма е имало над 250 вярващи. Две от цивилните жертви са загинали на място, другите две са били убити при последвалата престрелка с полицейски патрул. Ранени са десетки други граждани.
Единият от терористите е успял да избяга. Никой не е поел отговорност за нападението, но се предполага, че актът е дело на някоя от дванадесетте сепаратистки организации в щата.

Индия владее 45% от територията на Кашмир, където живеят предимно мюсюлмани. Планинският район се оспорва между Индия и Пакистан още от 1947 година, когато двете държави станаха независими. Досега конфликтът между сепаратистите и властите е взел 33 000 жертви. Според мюсюлманските организации, загиналите са над два пъти повече.