Според премиера политиката на реформи, водена от това правителство, засяга някои лични интереси, които не искат да бъдат разкрити съществуващите канали на корупция в България.

"Организираната кампания в някои медии, на която сме свидетели, се основава на спекулации, като се използват елементи, взети от незаконно изнесени секретни стенограми на Министерски съвет. Извършителите на нарушението ще бъдат строго наказани, защото нашата страна е правова. Води се проверка от компетентните органи, за да бъдат открити и подбудителите", каза премиерът.
Той добави, че целта на реформата в митниците е нанасянето на сериозен удар на организираната престъпност и в изпълнение на тази задача българското правителство има пълното сътрудничество на службите на Европол и Европейския съюз.

Депутатите от опозицията не получиха отговор на въпроса дали е автентична изнесената в медиите правителствена стенограма.

Председателят на парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев, коментира, че за тях "е неприемливо правителството да сключва тайни договори зад гърба на Парламента и европейските институции".

Според ОДС реформата в митниците не може да бъде основание за заобикаляне на закона. Те очакват премиерът да изиска и потърси отговорност от министрите по какъв начин са правили опити да заобиколят закона.

От НДСВ смятат, че опозицията пречи с действията си за осъществяване на приоритетите на България - членството в ЕС и НАТО.

"Едно е сигурно - заяви министър-председателят - ние ще успеем да възстановим страната."