Едвин Сугарев съобщи в предаването "Тази сутрин”, че е имал намерение на съди Никола Филчев за думите му, че е клозетен драскач, свързал се е с адвокат Илко Димитров, който го е посъветвал да се откаже от тази идея.

"Защото смисълът на целия този акт беше да се явя очи в очи в съдебната зала срещу Никола Филчев и да видя как той ще се държи там, като имах идеята и да поискам преди да започне делото да бъде направена психиатрична експертиза, да се види дали той изобщо носи съдебна отговорност.

Но както ми обясни моят адвокат, просто при тези дела, той спокойно може да не се яви в залата, да се яви неговият адвокат. Каза ми: "Ще спечелим 100% делото, ще вземам между 3 и 10 000 лв. от Филчев, но какво от това”. И е прав. Наистина, не си струва да се слиза до това клозетно равнище...

Изобщо не е вярно, че не се страхува от никого, а само от Този горе. По-скоро той страда от страхова психоза и това беше една от причините да бъде толкова зависим от хора като Алексей Петров и неговите барети”.

"Това е поредната неистина, която се казва. Тази разработка, той е комбинатор, за който аз вече говорих и искам в много мои жалби, и молби да се разследва тази разработка, защото нейното създаване е престъпление”, заяви Нанка Колева, вдовица на убития прокурор Николай Колев.

Попитана кой извърши това престъпление, тя отговори:

"Служители от НСС. Основният служител е Николай Начев, аз го казвам няколко пъти, но там участие според мен има и Алексей Петров. Той вече е бил на работа като съкратен”.

Интервютата на прокурора Колев са базата да му се подхвърли наркотикът, смята неговата вдовица.