Добре сме, нощта беше спокойна. Живеем в квартал много близко до размирния площад "Тахрир" в центъра на Кайро. Това разказа по телефона за предаването "Тази сутрин" българската Цветелина Кръстева.

Живеем в квартала на посолствата – тук като че ли е по спокойно, но се чува, чува се от нашия апартамент това, което се случва на площада. От петък вечер цивилни граждани охраняват улиците, защото нямаше полиция. От вчера отново има полиция. Надяваме се сега всичко да влезе в нормален ритъм, призна тя.

Излизаме по улиците, за да си напазаруваме. Има обявен полицейски час, който се спазва. Засега имаме запаси - имаме храна, вода, ток. Аз живея и работя тук от осем години. Музикант съм и няма да се кача на този самолет, който днес ще прибере наши сънародници от страната. Тук е семейството ми, така решихме. Ако обстановката се усложни, ще решаваме тогава, каза жената.

Очаква се днес милиони хора да се съберат на "Тахрир”. Така се говори, че днес ще се решат нещата, дано да е така. Винаги съм се чувствала много спокойна тук. Хората са много спокойни, миролюбиви. Уважават ни.

Никога не сме имали проблеми. В страната няма кой знае каква свобода на словото. Ние гледаме „Ал Джазира”. Казват, че националната телевизия предава много тенденциозно. Народа го е страх от полицията, смята Кръстева.

Говори се, че тази група хора, която граби и опожарява е пратена от Мубарак, за да генерира отрицателни настроения сред протестиращите. Имаше, разбира се, хора, които казваха по-добре Мубарак, само мир да има, разказа жената.