Пожар избухна в бързия влак от Русе за София тази сутрин.

Около 09:00 часа близо до гара Одърне, Плевенско, пламва локомотивът. По всяка вероятност огънят е тръгнал от запалена маслена помпа. Благодарение на задействалата се гасителна система е предотвратено разрастването на пожара.

Първоначално пътниците от влака са усетили острата миризма. Заради паниката и хаоса някои дори скочили от прозорците, когато локомотивът е спрял на гара Одърне. След като пожарът е изгасен, влакът е изтеглен до гара Пордим, откъдето след прикачване на нов локомотив тръгна за София. Това стана малко преди 12:00 часа.  

Това е втори подобен случай с влак по-тази линия от началото на месеца.

Пътниците пристигнаха на Централна гара в София с няколко часа закъснение. Повечето твърдяха, че инцидентът не е бил страшен, не са се уплашили, но бяха много недоволни от огромното забавяне, с което пристигат.

"Избил е кондензатор на маслената помпа, имало е само дим, не е имало огън, за всеки случай е извикана пожарната", заяви  Георги Иванов, управител "Пътнически превози", БДЖ. "Техническите прегледи се спазват, но за съжаление паркът е остарял. БДЖ се нуждае от средства, за да се поднови парка. Случват се такива инциденти, но не трябва да се създава паника сред пътниците", коментира още Иванов.