Охлювите са екзотична храна, чийто необичаен вкус привлича любителите на нетрадиционни ястия по целия свят. В Меката на кулинарията - Франция, те са на изчезване поради безогледния им лов. На другия край на света - в далечна Япония, един човек се опитва да предотврати това.

Тошихиде Такасе се е заел с мисията да постави основите на производството на охлюви в родината си. До неотдавна вносът им в Страната на изгряващото слънце бе забранен, тъй като те бяха смятани по-скоро за вредители, отколкото за животни, годни за консумация. Такасе обаче успял да преодолее бюрократичните пречки и създал първата ферма за охлюви в Япония. Сега той организира обиколки на фермата за ресторантьори и любопитни, и ги кани да опитат различни деликатеси с охлюви. Целта му е да разбие предубеденото отношение на съгражданите си към безногите животни. При някои явно има резултат.

Въпреки високата цена на охлювите, мнозина си вземат от тях за вкъщи. В магазина на фермата кутия с 12 пресни охлюва с черупки, мариновани в специален сос, се продава за малко над 34 долара -4 пъти по-скъпо, отколкото във Франция.