Обкръжените талибани са започнали преговори за капитулация, съобщи агенция "Франс прес".

В днешния си брой пакистанският вестник “ Доон” пише, че талибаните са предложили да се предадат на "неутрални афганистански власти" под закрилата на ООН.

В южния град Кандахар, който също е под контрола на талибаните, няколко техни командири са влезли в контакт с водачи на местни пущунски племена, привърженици на бившия афганистански крал Захир Шах.

Според пущунския лидер, Хамид Карзаи, бивш заместник - външен министър на Афганистан, талибаните приели да бъде съставено “правителство на национално помирение".

Над хиляда души са загинали през последните два дни при американските бомбардировки в Кундуз.Това заяви пред вестник “Доон” талибански военен представител.
Американската авиация подложи на безпрецедентни удари талибанските позиции около град Кундуз, столица на едноименната провинция.

ИТАР-ТАСС съобщи, че част от обкръжените в Кундуз около 20 000 талибани и наемници, се самоубиват, за да не бъдат заловени. Около 60 чеченски доброволци и 25 талибани предпочели смъртта вместо да се предадат, съобщиха иинформирани източници от Северния съюз

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!